top of page
  • Writer's pictureKoritehtailijat

KRISTALLIKRUUNUJA JA MUUTTOLAATIKOITA

Rahti- ja muuttokuljetukset asettavat monipuolisuudellaan haasteita kuljetuskalustolle. Kun kyydissä saattaa olla mitä vain painavista kassakaapeista huonekasveihin, tulee kaluston olla kestävää ja helppokäyttöistä. Laadukas päällirakenne mahdollistaa tasokkaat ja sujuvat kuljetukset ja on luotettava työkalu vaihtuvissa olosuhteissa.EL-kori-kuljetuskori-muutto-ja-kuljetuskalustolle-päällirakenne-kuorma-auto
Lahden Muuttoexpertit Oy:lle rakennettu muuttoihin suunniteltu kuljetuskori


Lahden Muuttoexpertit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Viitakangas, on ekspertti muuttokuljetuksissa. Muuttoexpertit tekevät yritys- ja kotimuuttoja sekä Suomessa että ulkomailla, huonekalujen ajoa, messukuljetuksia sekä projektikuljetuksia mm. Holiday Clubille ja Sokos Hotelleille. Yrityksen tarjoamat palvelut kattavat kuljettamisen lisäksi tarvittaessa myös asennukset, roskien viennit ja kaiken siltä väliltä. Kilometrejä kalustolle ei kerry näissä kuljetuksissa paljon, mutta auton ja päällirakenteen tulee kestää pitkään hyväkuntoisena, Viitakangas summaa.

Muuttokuljetuksien päällirakenteissa tulee huomioida myös kuljetettavan tavaran monipuolisuus. Upotetut sidontakiskot suurentavat koritilaa ja ehkäisevät kuljetettavan tavaran vaurioitumista. Koritilan katossa tulee puolestaan olla rekkitanko kristallikruunujen ja vaatehenkareiden varalta. Koritilan korkeus tulee maksimoida, jotta nykyaikaiset jättisohvat mahtuvat ongelmitta kyytiin. Lämmityslaite ja invertteri ovat myös oleellisia asioita koritilassa mm. siitä yksinkertaisesta syystä, että huonekasvit eivät saa paleltua talven muutoissa. Lahden Muuttoexpertit Oy on perustettu vuonna 1993. Tällöin yrityksen yksi auto ajoi leipomotuotteita aamuisin ja muuttolaatikot kulkivat päivisin ja iltaisin. Yrityksen toiminta lähti nopeasti laajenemaan ja 2000-luvulla Muuttoexpertit tekivät muuttoja jo kahdessa vuorossa. Kiireisimpinä aikoina yritys työllisti jopa 20 lisätyöntekijää, vakituisen henkilöstön lisäksi. Tällä hetkellä yritys tekee noin 350 muuttoa vuodessa, työllistäen 5-6 henkilöä vakituisesti. Lisätyövoimaa yritykseen palkataan ketterästi sesonkiaikoina vuokratyöfirmojen kautta.

Lahden Muuttoexperttien ja EL-Korin yhteistyö käynnistyi remonttitoiminnan myötä. Jarmo Viitakangas käytti Muuttoexperttien kuljetuskalustoa Vääksyn Koritehtaalla korjaus- ja lisäasennustöissä ja oli tyytyväinen saamaansa positiiviseen ja joustavaan palveluun, sekä ammattitaitoiseen työjälkeen. Nämä positiiviset kokemukset saivat Viitakankaan tilaamaan jo toistamiseen päällirakenteen EL-Korilta. Lahden Muuttoexpertit ovat tunnettuja hyvästä laadusta ja palvelusta, aivan kuten myös EL-Kori, Viitakangas toteaa yhteistyön sopivuudesta.

Jarmo Viitakankaan mukaan kuljetuskorissa tärkeimpiä tekijöitä ovat luotettavuus, edulliset käyttökustannukset sekä pitkä käyttöikä. Juuri näistä syistä, EL-Kori Oy:n Rahti-ELLI on täydellinen työväline kaikenlaisiin rahti- ja muuttokuljetuksiin. Vahvan runkorakenteen ansiosta, Rahti-ELLI pysyy jämäkästi muodossaan painavienkin kuormien kanssa, vuodesta toiseen. Turvalliset ja tukevat sivuaskelmat varmistavat turvallisen käynnin koritilaan, vaikka käsissä olisi painavatkin muuttolaatikot ja tukevat ovirakenteet helpottavat lastausta. Rahti-ELLI, kuten kaikki muutkin ELLI-Korit rakennetaan kestämään työntekoa ja olemaan luotettava kumppani laadukkaissa kuljetuksissa.

Muuttoexperttien autot ovat tyylikkäitä näkyjä liikenteessä. Näyttävät koko kyljen teippaukset ovat komea kunnianosoitus yrityksen kotikaupungille. Lahden ikoniset radiomastot ja hyppyrimäet ovat oleellisessa osassa korin teippauksia, aivan kuten kuvissa esiintyvät muuttoautotkin. Lahden Muuttoexpertit Oy:n uusi Rahti-ELLI pääsee heti työn touhuun Päijät-Hämeen ja Etelä-Suomen alueelle, joten käpälää pystyyn jos tämä ELLI tulee tien päällä vastaan ja kääntää pääsi!


148 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page